Itä-Suomen Kiinteistöarviointi Oy

Mikko Rautiainen

Yrittäjänä toimiva Mikko Rautiainen on kiinteistöarvioinnin ja -välityksen ammattilainen.

Olen Itä-Suomen Kiinteistöarviointi Oy LKV:n yrittäjä Mikko Rautiainen, kiinteistöarvioinnin ja -välityksen kokenut ammattilainen ja riippumaton toimija alalla.

KUKA

KUKA

Ammattitaitoni takeena ovat pitkän työkokemuksen lisäksi Keskuskauppakamarin AKA-auktorisointi kiinteisöarvioitsijana sekä LKV- ja YKV-tutkinnot kiinteistönvälityksestä. Olen myös Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja.

Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA) on Keskuskauppakamarin myöntämä pätevyys ammattimaiseen kiinteistöarviointiin, joka takaa soveltuvan ja aina ajantasaisen koulutuksen kiinteistöjen arvonmääritykseen, alaan liittyvän sääntelyn noudattamisen sekä monipuolisen ja vankan kokemuksen kiinteistöjen arviointitehtävistä.

Taustaltani olen myös metsäammattilainen (metsätalousinsinööri AMK). Palkallista työkokemusta metsäalalta minulle on kertynyt 1980 -luvun puolivälistä alkaen.

OP Ryhmässä 2008 - 2022

Olen toiminut OP Ryhmän esihenkilötehtävissä vuosina 2008 – 2022. Työsuhde alkoi Kiteen Seudun OP Kiinteistökeskus Oy LKV:n myyntipäällikkönä 7/2008. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä tehtävänimikkeeni oli OP Koti Itä-Suomi Oy LKV:n liiketoimintajohtaja vuoden 2022 loppuun saakka.

Liiketoimintajohtajan rooliini kuului OP Koti Itä-Suomi Oy LKV:n prosessien kehittäminen sekä lähiesihenkilönä vastaaminen yrityksen arviointitoiminnasta ja metsätilavälityksestä, osallistuen vahvasti myös käytännön tekemiseen. Työtehtäviini kuului myös vahva osallistuminen OP Ryhmän ei-tavanomaisten vakuusarvioiden tuottavan arviointiverkoston kehittämiseen, OP Kodin tuottamien markkinakatsausten laadinta, johtoryhmän jäsenyys sekä toimitusjohtajan varahenkilöllisyys.

20 vuotta metsäkiinteistöjen välitystä

Ennen OP Ryhmään siirtymistä toimin lähes 20 vuoden ajan yksityismetsätalouden palveluksessa. Viimeinen työnimike oli Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan kehittämispäällikkö.

Monipuolisten kehittämistehtävien ohella työrooliini sisältyivät myös Pohjois-Karjalan metsäsertifiointitoimikunnan puheenjohtajuus sekä vuonna 2004 perustetun Karjalan Metsätilat Oy:n ensimmäisen vastaavan hoitajan tehtävät.

Uskallan siis sanoa, että minulla on pitkään työkokemukseen ja laaja-alaiseen näkemykseen nojaava hyvä markkinatuntemus Itä-Suomen alueen asuntokaupasta. Työtehtävien ohessa minulle on kertynyt myös monipuolista arviointikokemusta eri toimialojen arviokohteista. Taustani metsä- ja finanssialan ammattilaisena tuo varmuutta arviointi- ja välityspalveluun.

Perhe ja harrastukset

Meillä on puolisoni kanssa kolme aikuista lasta ja vaikka he kaikki asuvat kauempana Suomessa, niin yhteydet perheen sisällä ovat tiiviit. Työn vastapainona harrastan puolisoni kanssa ympärivuotista mökkeilyä, ulkoilua ja monipuolista kuntoliikuntaa. Tykkään myös rauhallisista koti-illoista, jolloin usein luen tai ratkon sudokuja. Kesäisin mieluisimpina liikuntaharrastuksina ovat patikointi, polkupyöräily, suunnistus, rullaluistelu ja hölkkä. Talvisin vastaavat ovat pääosin hiihtäminen ja hölkkä. Vuosien aikana olen juossut mm. 13 maratonia ja hiihtänyt lukemattoman määrän laturetkiä.

Referenssit

Finanssialan toimijoita sitoo pankkisalaisuus, joten yksityiskohtaisia tietoja arvio- tai välityskohteista ei voi julkaista palvelun markkinoinnin edistämiseksi.

Yhteenvetona vuoden 2023 aikana laadituista arviomääräistä:

  • Yli 220 kpl laadittua arviokirjaa, joista yli 50 kpl on AKA -arviota.
  • Arvioinnin ohella vuoden 2023 aikana yrityksen välityspalvelun kautta vaihtoi omistajaa yli 10 kohdetta, joista suurin osa oli metsätiloja
  • Muita kauppa- ja lahjakirjoja tehtiin yrityksen avustamana noin 20 kpl ja kiinteistökauppojen kaupanvahvistuksia noin 50 kpl.

OTA YHTEYTTÄ!

Kuva Mikko Rautiaisesta

Mikko Rautiainen
Itä-Suomen Kiinteistöarviointi Oy LKV
[email protected]
045 179 5958